Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiștii constănțeni, la datorie Ce sancţiuni au fost aplicate

ro

20 Dec, 2015 11:58 1300 Marime text
Ieri, într-o singură zi, peste 3.700 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză au fost sancţionaţi. La început de vacanţă, activităţile de fluidizare şi supraveghere a traficului au fost intensificate.

În decursul zilei de ieri, 1.053 de poliţişti, dintre care 778 de la rutieră, au acţionat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel naţional, pentru siguranţa traficului rutier. Mii de șoferi vitezomani au fost amendați, sâmbătă, iar zeci au rămas fără permis de conducere. Acțiunea polițiștilor continuă și astăzi. De altfel, în ultima săptămână, 4.230 de conducători auto au rămas fără permis de conducere: 710 pentru consum de alcool și 302 pentru depășirea vitezei legale.
 
Poliţiştii vor intensifica în perioada sărbătorilor activităţile de fluidizare şi supraveghere a traficului. În ţară, 320 de radare au fost am‎plasate pe drumurile naționale. Pentru un plus de siguranţă, traficul de pe DN 1, DN 2 şi DN 7 va fi supravegheat din aer, cu ajutorul unui elicopter al I.G.Av. – M.A.I.
 
În ceea ce priveşte Constanţa, poliţiştii rutieri constănțeni au acţionat în acest weekend pe principalele bulevarde din municipiul Constanța, depistând şi sancţionând peste 140 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză. Totodată, au fost intensificate activităţile de fluidizare şi supraveghere a traficului rutier în zona marilor centre comerciale.
 
Astfel, au fost aplicate, 141 de sancţiuni contravenţionale, 66 dintre acestea conducătorilor auto  care au depăşit viteza regulamentară și una pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de către polițiști este de 42.835 lei. De asemenea, au fost reținute cinci permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii