Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:32 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Română. Peste două tone de articole pirotehnice au fost confiscate de agenţi

ro

03 Dec, 2018 14:21 795 Marime text
Peste două tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate și 31 de infracțiuni au fost constatate, în urma controalelor desfășurate de Poliția Română, în primele 11 zile ale acțiunii naţionale „Foc de artificii”.  
 
În perioada 19 – 29 noiembrie 2018, sub coordonarea de specialitate a Direcției Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, polițiștii au acționat pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.
 
Astfel, au fost desfășurate 206 acţiuni și controale în complexe comerciale și pieţe, fiind verificate 112 persoane fizice şi juridice autorizate și depistate 25 de persoane fizice şi juridice neautorizate.
 
Polițiștii au constatat 31 de infracţiuni, în dosarele penale instrumentate fiind implicate 34 de persoane, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei.
 
În această perioadă, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 2.171,5 kg. de articole pirotehnice, în valoare de peste 111.000 de lei.
 
Au fost desfășurate 193 de activități de prevenire în școli, în cele 11 zile fiind înregistrată o rănire și nefiind constatate incendii sau explozii urmate de distrugerea de bunuri.
 
Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2 (care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusiv de către pirotehnicieni).
 
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii