Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:11 15 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poarta 1 a portului Constanța, redeschisă astăzi traficului auto

ro

17 Sep, 2018 14:55 563 Marime text

Astăzi a fost reluată circulația autovehiculelor pe la poarta 1 de acces a portului Constanța, după ample lucrări de reamenajare.

Poarta 1 reprezintă principala cale de intrare şi ieşire din portul Constanţa pentru pietoni, autoturisme şi alte mijloace de transport persoane fiind tranzitată atât de personalul autorităţilor şi al operatorilor portuari, cât şi de turiști.
           
Din totalul porţilor disponibile accesului auto în portul Constanţa, Poarta 1 se  remarcă drept una dintre cele mai tranzitate căi de acces, conform studiilor CN APM SA, fiind înregistrate lunar circa 100.000 de intrări și ieșiri ale autovehiculelor.

Modernizarea și sistematizarea accesului în port pe la Poarta 1 este realizată în cadrul proiectului CIVITAS Portis, care prevede construirea unui nou acces în Port cu scopul de a descongestiona traficul rutier între port și oraș. Totodată crește numărul benzilor de circulație, iar sensurile de intrare și ieșire sunt mai bine delimitate.

Odată cu implementarea proiectului, tranzitarea zonei de acces port – oraș se face mai rapid și vine în sprijinul lucrătorilor portuari.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii