Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:52 20 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL solicită conducerii CJC ședință de îndată pentru acordarea facilităților la transport pentru elevi și studenți (galerie foto)

ro

03 Feb, 2019 20:43 502 Marime text
Grupul consilierilor judeţeni ai PNL Constanţa solicită convocarea şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Constanţa.

Vă informăm că  în temeiul art. 94, alin. (2) din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările, grupul consilierilor judeţeni ai Partidului Naţional Liberal, solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a plenului Consiliului Judeţean Constanţa, în data de 7 februarie 2019, ora 13:00, cu următorul punct pe ordinea de zi: Proiect de hotărâre privind acordarea facilităţilor la transport pentru elevi şi studenţi, înregistrat cu nr. 2638/01.02.2019, şi modificarea Regulamentului pentru efectuarea transportului judeţean de persoane şi a Caietului de sarcini al serviciului de transport public judeţean de persoane, executat în judeţul Constanţa, aprobat prin HCJC nr. 281/2018.

Precizăm faptul că, potrivit legii, numărul consilierilor care au semnat pentru convocarea şedinţei depăşeşte o treime din numărul total ai consilierilor judeţeni. Astfel, şedinţa este in mod legal convocată.

Amintim faptul că la nivelul anului 2016, conform Institutului Național de Statistică, în județul nostru rata medie a abandonului școlar era de 3,36%, procent care, raportat la numărul de elevi din sistem la începutul anului, arată că aproximativ 3700 de elevi au abandonat școala. Aproximativ 40% din copiii României se află în risc de sărăcie sau excluziune socială,  iar aproximativ 20% din copii trăiesc în stare de deprivare materială severă.

Potrivit prevederilor art. 19^1 și art. 42, alin. (4), din Legea nr. 92/2007 cu modificările și completările ulterioare, în relația cu călătorii, autoritățile administrației publice locale pot acorda, prin hotărâri ale autorităților deliberative ale administrației publice locale, facilități de transport elevilor, studenților, ucenicilor și anumitor categorii de persoane defavorizate.

Neimplicarea și nerespectarea legii de către Consiliul Județean Constanța nu face decât să descurajeze tinerii din familiile aflate în sărăcie sau risc de sărăcie să nu își continue studiile, aceștia neputându-și achiziționa abonamentele de transport integral.

Amintim că, elevii constănţeni au protestat la Consiliul Judeţean Constanţa în data de 30 ianuarie 2019, cu scopul de a determina consilierii județeni să ia responsabilitatea în mâinile lor, dată fiind ignoranța conducătorului instituției. 

Este al treilea protest de la începutul anului. După primele două proteste, elevii au fost chemați la discuții, însă acestea au rămas nematerializate. Anul trecut, au dat în judecata CJC, la Tribunalul Constanța, pentru acordarea subvenției de 50%.

Sursa foto: PNL Constanța 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii