Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:37 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrecere de botez organizată pe strada Tudor Vladimirescu din Constanța. Polițiștii locali au întrerupt distracția (galerie foto)

ro

27 Sep, 2018 14:05 1243 Marime text
Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice, menținerea curățeniei, precum și pentru asigurarea fluenței rutiere pe raza de competență. 

Astfel, în data de 26.09.2018, polițiștii locali care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în următoarele zone: Tomis 3,  Peninsulă, Centru, Sala Sportului,  Km 4, Km 5, Gară, Far, Capitol, Delfinariu, Abator,  Km 4-5, Griviței, Casa de Cultură, Coiciu, Poarta 6, Faleză Nord, Palazu Mare au aplicat 182 sanctiuni contravenționale în cuantum total de  28.605 lei, in special, în conformitate cu următoarele acte normative:
• OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 60 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din municipiul Constanța;
• H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 46 fapte antisociale legate de menținerea curățeniei;
• Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 53 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil;
• HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață: 6 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției;
• Legea nr. 50/1991 republicată și modificată privind autorizarea executării lucrărilor de construcție – 1 proces verbal de constatare și sancționare a contravenției și dispuse măsuri complementare de: oprire a lucrărilor nelegal executate, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială.
• Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 9  procese verbale de constatare și sancționare a contravenției.

”Cu titlu de exemplu vă redăm faptul că a fost sancționată contravențional cu suma de 400 lei organizatoarea unui botez ce era în desfășurare la o locație situată pe strada Tudor Vladimirescu.
Aceasta amplasase pe trotuar  mese și scaune îngreunând traficul pietonal.
În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și reasigurarea stării de curățenie de către participanți.
Acest gen de activități se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat și in siguranță” - au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Sursa foto: Poliția LOcală Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii