Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:29 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dai casa băncii și scapi de datorii” Petiție lansată de clienții care au credite în franci

ro

12 Jun, 2015 17:51 1306 Marime text
 
Clienții cu credite în franci elvețieni au lansat o petiție online sub numele de „Dai casa băncii și scapi de datorii”.

„Haideti sa fim alaturi de initiatorii acestei legi si sa le sustinem demersurile!  Nu trebuie sa tinem cont de culoarea lor politica, atunci cand acestia doresc binele romanilor .

Aceasta lege ar fi una in sfarsit echitabila pentru ambele parti ale contractului de credit cu ipoteca si ar aduce echilibru in relatia client-banca. De ce avem nevoie de o astfel de lege:

1.       Daca ai girat cu un bun imobil, evaluat de banca, doar acela sa faca obiectul acoperirii riscului  de neplata, fara a se mai extinde si asupra altor bunuri aflate in proprietatea debitorului;

2.       Daca te afli intr-o situatie de criza independent de vointa ta, banca sa-ti ofere solutii corecte de rambursare   pe perioada de criza, fara sa puna in pericol conditiile decente de trai pentru tine  si familia ta, asta  daca bineinteles nu doreste sa se transforme in agentie imobiliara;

3.       Dispar recuperatorii de creante care, in acest moment reprezinta o penitenta mai grea decat    insasi incapacititatea de plata, pentru debitor;

4.       Se aplica si celor aflati in procedura de executare silita, dupa cum spune dl. Avocat Ghe. Piperea;

5.       Este un mod de a trata civilizat un parteneriat de afaceri pe termen lung”, se arată pe site-ul petitieonline.com/dai_casa_bancii_si_scapi_de_datorii.
 
Reacțiile clienților de banci care au credite în franci nu au ezitat să apară. Ortografia aparţine celor care au postat pe http://www.petitieonline.com/forum/133301/start.
 
„In genunchi au fost rugati lucratorii BRD Galati, deoarece din cauza taierilor salariale vecinul meu GRIGORE VALERIU MIRCEA a depasit cele 3 luni de plata SI asa am ajuns pe mana executorului Chirica Mistoi Costel. In prezent ambele case au fost vandute. Eu astept sa fiu evacuat. NU INTELEG de ce sunt aruncat in strada cand debitorul are serviciu si castiga destul de bine. EU NU VREAU SA PLEC DIN CASA MEA. In prezent i se RETINE ratele pe statul de plata...de ce asa CRUZIME???Tribunalu Galati li-a trimis cu temen 29 mai daca mai continui actiune de contestatie la executre ADICA daca platesc cei peste 10200 RON. DE UNDE OAMENI BUNI??EU NU LUCREZ, am documente pentru ajutor judiciar si nu a fost acceptat deoarece NU exista TEXT DE LEGE. Am cerut ajutorul oriunde am vazut cu ochii...SUNT DISPERAT!!!!”, a postat un vizitator.
 
„Am 3 conventii in CHF la Banca VOLKSBANK si m-am saturat de hotii astia. In 7 ani am achitat cat am luat de la ei plus vreo 6000 chf in plus DAR mai am vreo 18 ani de plata. HOTII! AFARA CU EI DIN TARA NOASTRA. JOS MUGUR ISARESCU!”
 
„Pentru ca după 7 ani de plata, duble RATE, sa avem dublu de plata , nu e posibil într o tara civilizata ,sa l ia banca apartamentul si sa se spele cu el pe cap”.
 
„ Am semnat că vreau să scap de acest vis urât, coșmar, frica zilei de mâine. Mai bine o iau acum de la capăt și cu mai multe speranțe decât să plătesc la niște cămătari. CÂT AR FI D-ZEU DE BUN NO SĂ AVEȚI IERTARE, GANDITI-VĂ MĂCAR LA COPII VOȘTRI ...!”
 
„Atata timp cat banca a fost de acord cu vanzarea imobilului ipotecat cu o anumita suma, inseamna ca au fost multumiti, desi, ulterior au continuat cu o conversie in Euro a sumei ramase, ceea ce a dus in final la executarea silita pe salariu”.
 
„Sper sa se aprobe acesta lege. Sunt in situatia in care, in luna decembrie 2014 mi-a fost vandut pe o suma foarte mica apartamentul, pe care l-am achizitionat in anul 2008 la o valoare de 3 ori mai mare (asa erau preturile atunci, si niciodata nu am crezut ca vor ajunge sa se devalorizeze dramatic). Chiar si avansul pe care l-am dat la accesarea creditului (in franci elvetieni) depaseste valoarea cu care a fost vandut la licitatie. Acum astept ingrozita ca societatea care a preluat creditul de la Volksbank sa continue executarea pentru restul sumei, care a ajuns la o suma uriasa, tinand cont si de valoarea actuala a francului elvetian. La momentul acesta, nu exista nicio lege care sa protejeze dreptul la viata si decenta a celor care sunt executati! Pana si impozitul pentru pretul de vanzare ne este imputat tot noua, debitorilor care ne-am pierdut locuintele, stam cu chirie si care suntem ingropati in datorii!”
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii