Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Horia Constantinescu (PPU-SL) lansează petiția online „Dispensar medical, în cartierul tău!”

ro

17 Sep, 2020 00:00 2435 Marime text
  • Horia Constantinescu (PPU-SL) lansează petiția online „Dispensar medical, în cartierul tău!”
  • Dispensarele vor fi de tip modular, din structuri ușoare (containere)
  • Atașat dispensarului va funcționa, de asemenea, un birou de poliție locală
Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria municipiului Constanța, a lansat ieri, 15 septembrie, petiția online „Semnează pentru Dispensar medical, în cartierul tău!”
Pentru început, proiectul propune înființarea a nouă unități medicale - cu regim de funcționare non stop și servicii medicale gratuite - pentru tratarea urgențelor minore, amplasate în zone cheie ale orașului, astfel încât să fie acoperite toate cartierele Constanței.



Dispensarele vor fi de tip modular, din structuri ușoare (containere), dotate cu toată aparatura necesară tratării unei cazuistici diversificate, dar cu acest specific, de urgențe minore. Luăm în calcul dotarea fiecărui dispensar cu un autoturism dedicat transportului de pacienți în situații speciale. Fiecare unitate medicală va fi deservită de o echipă medicală (medic+ asistent).
„Ideea acestui proiect pleacă, în primul rând, de la miile de experiențe, unele dintre ele traumatizante, trăite de mamele din Constanța, în Spitalul Clinic Județean de Urgență. Aceste femei, disperate în cele mai multe cazuri, îngrijorate pentru micuții de lângă ele, au petrecut ore întregi așteptând să intre la consultație, pe holurile spitalului. Sunt femei care, de multe ori, nu au bani să plătească o consultație într-un cabinet privat de pediatrie ( de altfel, unul singur, cu program non stop, la nivelul municipiului). Ei bine, pentru toate aceste mame, cu prioritate, vrem să creăm aceste dispensare medicale la nivelul cartierelor. Mult mai aproape de casă, gratuit și foarte important, fără timp mare de așteptare. Numai ideea că, oricând în noapte, în cartierul tău, ai la dispoziție un medic ce poate veni în ajutorul copilului tău, că îi poți face acestuia tratamentul injectabil, fără să plătești costuri exorbitante în privat, este reconfortantă și conferă încredere. Ne dorim ca, în aceste dispensare medicale de cartier, prioritate să aibă cei mici, urmați îndeaproape de seniori și ulterior de toți cei care au nevoie de un medic, în situații de urgențe minore”, a declarat Horia Constantinescu, candidat PPU-SL, la Primăria Constanța.
Există 4 mari avantaje ale implementării unui astfel de proiect:



• Eliminăm timpul pierdut pe holurile Serviciului de Urgență, degrevând activitatea medicilor din Spitalul Județean de Urgență și lăsând loc cazurilor considerate, cu adevărat, urgențe.
• Beneficiarii au la dispoziție un act medical de calitate, gratuit, în regim non stop.
• Este redusă, semnificativ, distanța de deplasare până la unitatea medicală
• Este un proiect facil de implementat (timp de realizare estimat, aproximativ 6 luni), care nu necesită un efort financiar extraordinar. Spitalul Regional Constanța s-a dovedit a fi, din păcate, o utopie iar Constanța are nevoie de un proiect realist care să răspundă nevoilor cetățenilor.

Atașat dispensarului de cartier va funcționa, de asemenea, un birou de poliție locală, pentru a preîntâmpina derapajele comportamentale din zona respectivă.
Ca sursă de finanțare propunem bugetul local, plusând cu o cofinanțare obținută în urma unor parteneriate publice-private.
Petiția poate fi semnată aici:



Comandat de Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal, filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
mandatar financiar-cod AEP 21200022
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii