Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:28 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Petiție. Județul nostru nu are paturi pentru arși în niciun spital public!

ro

17 Nov, 2020 00:00 1774 Marime text
 
  • Ministerul Sănătății declara în octombrie 2019 că România are 280 de paturi pentru arși
  • Constanța nu figurează pe nicio listă. Situația arată la fel și în 2020
  • Din păcate, a fost nevoie de o nouă tragedie pentru a ne întreba dacă orașul sau județul în care locuim dispune de toate dotările necesare în spitale, scrie o constănțeancă supărată
  • Printr-o petiție lansată în mediul online, femeia solicită pe această cale Consiliului Județean și autorităților publice abilitate să întocmească un plan de urgență pentru a soluționa lipsa paturilor pentru arși din Constanța

Ministerul Sănătății declara în octombrie 2019 că România are 280 de paturi pentru arși, 68 dintre acestea se află în spitalele din capitală. Paturi pentru mari arși avem 23 în toată țara! Constanța nu figurează pe nicio listă. Situația arată la fel și în 2020.

Din păcate, a fost nevoie de o nouă tragedie (n.r. incendiul de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț), pentru a ne întreba dacă orașul sau județul în care locuim dispune de toate dotările necesare în spitale, scrie o constănțeancă supărată.
Femeia afirmă că un incendiu poate izbucni din multe cauze, unele dintre ele neputând fi controlate.

"De aceea, este imperativ necesar ca și Constanța să intre în rândul lumii și să avem cel puțin câteva paturi pentru arși sau mari arși. În acest moment județul Constanța nu are paturi dedicate pentru arși.
Solicităm pe această cale Consiliului Județean și autorităților publice abilitate să întocmească un plan de urgență pentru a soluționa lipsa paturilor pentru arși din Constanța. Dacă autoritățile se simt depășite de situație, ne îndreptăm atenția către ONG- uri care au mai dotat spitalele din Constanța cu aparatură să vină în sprijin, iar noi cetățenii să ne solidarizăm și să contribuim cu mici donații", se arată în petiția lansată de tânara din Constanța în mediul online.

Petiția lansată duminică seară a fost semnată deja de aproape 200 de internauți.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii