Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:12 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 30 de autoturisme, camioane şi motociclete furate din nouă state, găsite în România

ro

03 Oct, 2015 16:47 960 Marime text
În cadrul unei acţiuni internaţionale sprijinite de Europol, Interpol, Tispol şi Frontex au fost găsite în România peste 30 de vehicule, printre care 26 de autoturisme, două camioane, trei motociclete şi o rulotă, furate din Italia, Franţa, Germania, Belgia, Spania, Ungaria, Danemarca şi Luxemburg.
 
În cadrul operaţiunii, în perioada 30 septembrie - 1 octombrie, poliţiştii români au făcut verificări în trafic şi în locurile unde se vând autovehicule second-hand şi au găsit 33 de vehicule ce figurau ca fiind furate, dintre care 26 de autoturisme, două camioane, trei motociclete, un utilaj de construcţie şi o rulotă.
 
Poliția Română arată, într-un comunicat, că acţiunea privind combaterea furtului şi a traficului internaţional cu autovehicule furate a fost organizată de statele membre, la propunerea Preşedinţiei Luxemburgheze a Uniunii Europene.
 
Dintre cele peste 30 de vehicule găsite, 13 erau reclamate ca furate din Italia, cinci din Franţa, patru erau reclamate ca fiind furate din Germania, trei din Belgia, două din România şi câte una din Spania, Ungaria, Danemarca şi Luxemburg. Două dintre vehicule aveau elementele de identificare contrafăcute.
 
Autovehiculele au fost indisponibilizate şi vor fi supuse constatărilor tehnico-ştiinţifice. Cercetările sunt continuate, în colaborare cu celelalte state, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, pentru repatrierea şi predarea autovehiculelor părţilor vătămate.
Persoanele care vor fi acuzate de furtul şi traficarea acestor vehicule, precum şi cele care au sprijinit, prin orice mijloace, înmatricularea în circulaţie a acestora în România urmează să fie anchetate.
 
La nivel naţional, acţiunea a fost organizată şi coordonată de Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, cu sprijinul Unităţii Naţionale Europol a Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională. La acţiune au participat poliţişti de la investigaţii criminale, poliţie rutieră şi ordine publică, precum şi poliţişti de frontieră.sursa foto: protv.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii