Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 12 tone de carne degradată în marile hypermarketuri!

ro

08 Dec, 2015 20:53 1738 Marime text
 
Polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), împreună cu inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, au confiscat peste 12 tone de carne degradată şi depozitată necorespunzător din mai multe hipermarketuri, abatoare şi pieţe din Bucureşti şi din ţară.
 
Printre hipermarketurile unde poliţiştii au descoperit nereguli în ceea ce priveşte calitatea mai multor alimente comercializate se află şi Auchan, Cora şi Carreffour. Oamenii legii spun că au constatat 123 de infracţiuni (30 de evaziune fiscală, 42 de infracţiuni de contrafacere) cu un prejudiciu de peste 6,5 milioane de lei. De asemenea, s-au dat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.073.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 205.460 de lei.
 
Oamenii legii, în cele mai multe cazuri carnea era degradată şi depozitată necorespunzător. Mai grav este faptul că s-a descoperit un abator unde carnea expirată, refuzată de comercianţi, era amestecată cu o cantitate mică de carne proaspătă şi scoasă din nou la vânzare! 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii