Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescadorul turcesc prins la braconat în Marea Neagră a ieșit din zona de competență a Gărzii de Coastă

ro

11 Apr, 2018 16:07 2407 Marime text

 
Nava Poliţiei de Frontieră a continuat urmărirea ambarcațiunii suspecte, identificată azi dimineață, cu ajutorul sistemului SCOMAR, la aproximativ 50 mile marine Est faţă de Constanţa, până ce aceasta a ieșit din Zona Economică Exclusivă a României.
 
Pe timpul manevrelor de urmărire, polițiștii de frontieră au folosit toate mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice şi semnale radio, urmate de somaţii conform legii, inclusiv utilizarea armamentului din dotare, însă membrii echipajului nu s-au supus somaţiilor polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în viteză.

Din cauza manevrelor bruște de schimbare a cursului de deplasare a pescadorului, nu s-au putut efectua, în siguranță, procedurile de abordaj.
De asemenea, ca urmare a faptului că membrii echipajului se poziționau în dreptul motoarelor, a fost imposibilă deschiderea focului în plin asupra sistemului de propulsie al navei, fără a pune în pericol viețile omenești.

În jurul orei 14:00, pescadorul a ieșit din Zona Economică Exclusivă a României.

În conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autorităţile de frontieră din R. Bulgaria şi R. Turcia, privind identificarea navei suspecte și luarea măsurilor legale.

Nava MAI 1104 își continuă misiunea de supraveghere şi patrulare în zona de competență a Gărzii de Coastă.
 
 
Citește și: Focuri de armă pe Marea Neagră. Garda de Coastă a surprins un pescador turcesc la braconat la 50 de mile marine de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii