Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:36 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perlele elevilor la proba scrisă de limba și literatura română la bacalaureat. Ce au scris elevii pe foaia de examen

ro

26 Jun, 2018 16:19 1529 Marime text
Elevii care au susținut Bacalaureatul la limba română i-au făcut și anul acesta pe profesori să izbucnească în hohote de râs după ce le-au citit lucrările, informează Antena3.ro. 
 
La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a au avut genul liric. Cei de la real au avut de ales între Mihai Eminescu și Tudor Arghezi, în timp ce elevii de la uman au avut Ion Barbu sau Lucian Blaga.
 
Comentariile la poeziile lui Eminescu nu au fost lipsite de perle.
 
"Luceafărul îi spune supărat fetei că nu mai vine la ea, pe pământ, că are lut pe faţă (n.r. chip de lut) şi nu o mai vrea. Apoi pleacă trist şi rece spre cer...", a scris un elev.
 
"Cătălin, un paj ce se ţine de rochia fetei, îi zice că dă el în bobi (n.r. poetul spune că îi explică bob cu bob), să afle pentru ea ce e cu amorul", a un altul.
 
Elevii cu imaginație bogată au comentat și poezia lui Arghezi, „Testament”.
 
"Poezia se numeşte aşa, că Arghezi şi-a lăsat în testament poeziile fiilor lui din toată lumea, că altceva n-a avut de lăsat", a explicat un elev.
 
"Poetul nu loveşte coloana de minuni a lumii, că e om bun şi are milă de ele", a fost explicaţia unui elev cu privire la poezia 'Eu nu strivesc corola de minuni a lumii' de Lucian Blaga.
 
Un alt elev a avut o conversație foarte amuzantă cu un reporter.
 
Reporter: “Cum ţi s-a părut examenul?”
Elev: “Uşor”
Reporter: “Ce-ai scris, Eminescu sau Arghezi?”
Elev: “Niciuna”

Antena3.ro. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii