Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:08 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii Peste 150 de plante de cannabis şi o armă de foc, descoperite de procurorii DIICOT

ro

02 Sep, 2016 16:15 868 Marime text
Procurorii DIICOT Galați împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul BCCO Galaţi au efectuat, ieri, percheziţii la două imobile de pe raza municipiului Tecuci, judeţul Galaţi.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate a fost găsită şi desfiinţată o cultură de cannabis indoor amplasată într-un solar special edificat pe o parcelă anume închiriată şi împrejmuită de inculpaţii H.M.C şi I.D.G, se arată într-un comunicat la DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna iunie 2016, inculpaţii H.M.C şi I.D.G au luat hotărârea infracţională de a înfiinţa o cultură indoor de cannabis, sens în care au procurat, din Italia, aproximativ 400 de seminţe de cannabis şi îngrăşăminte pe care le-au transportat pe raza municipiului Tecuci.

Ulterior cei doi s-au preocupat, în paralel de găsirea şi închirierea unei parcele de teren aptă pentru a găzdui cultura de cannabis pe care au împrejmuit-o şi pe care au edificat un solar.

În urma germinării seminţelor au fost obţinute un număr de 156 de plante de cannabis care au fost transplantate în solar, la momentul derulării acţiunii acestea fiind ajunse la maturitate.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor, într-unul dintre imobile a fost găsită şi ridicată o puşcă, cu lunetă, introdusă, în mod ilegal în România de către inculpatul H.M.C şi deţinută, în contra dispoziţiilor legale de acesta.

Faţă de inculpaţi s-a luat măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore, propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile fiind înaintată Tribunalului Galaţi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii