Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la Constanța într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Cum acționau suspecții și ce valoare are prejudiciul înregistrat

ro

24 Apr, 2018 07:39 3232 Marime text
În cursul acestei dimineţi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 6 mandate de percheziţie în municipiul Bucureşti şi în judeţele  Ilfov, Mureş şi Constanţa,  într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii.
 
Potrivit Poliției Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că  bănuiţii, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sediul pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Mureş şi Bacău,  în perioada 2013 – ianuarie 2015, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la aproximativ 560.000 de lei iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1.700.000 de lei.
 
Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5.
 
Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Mureş şi Constanţa şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 

”Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii