Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în județul Constanța la suspecți de evaziune fiscală și spălarea banilor. Prejudiciul se ridică la 7 milioane de lei

ro

14 Mar, 2018 08:46 2184 Marime text
În cursul acestei dimineţi, 14 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţul Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul consultanţei şi a lucrărilor de construcţie.
 
Potrivit Poliției Române, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.
 
Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Capitalei.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la 7.000.000 de lei.
 
Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 

”Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au transmis polițiștii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii