Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii de amploare în mai multe judeţe din ţară. Persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice, au ajuns la audieri

ro

26 Sep, 2018 07:44 1322 Marime text
În această dimineață, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 26 de percheziții, în municipiul București și județele Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Prahova, la sediile mai multor firme și locuințele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de aproape 9.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. 
 
 Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează la data de 26 septembrie a.c, 26 de percheziţii, în municipiul Bucureşti și județele Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Prahova, la domiciliile unor persoane și sediile sociale ale unor societăți comerciale cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată.
 
Din materialul probator administrat până în prezent, au rezultat indicii că persoanele în cauză, în perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2014, ar fi creat un sistem prin care societăţi comerciale controlate şi administrate în fapt de acestea, dar şi societăţi ce aparţineau altor persoane, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, respectiv de la plata T.V.A. şi a impozitului pe profit.
 
Activitatea infracțională se realiza prin evidenţierea în contabilitate şi în documentele legale (deconturile de T.V.A. şi declaraţiile privind obligaţiile de plată către bugetul de stat) a unor operaţiuni nereale şi cheltuieli fictive, în baza unor relaţii cu societăţi controlate în fapt tot de persoanele bănuite.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de 8.982.728 de lei, reprezentând T.V.A. şi  impozit pe profit, eludate la plată.
 
În vederea continuării cercetărilor, 32 de persoane vor fi conduse la audieri.
 
Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti specializați din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., Poliției Capitalei și inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Prahova, împreună cu grupe de intervenție din cadrul S.I.A.S..
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii