Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe blogul lui Claudiu Palaz Mazăre şi Constantinescu sigur n-au făcut primele milioane de euro prin muncă cinstită (partea I)

ro

21 Feb, 2012 00:17 1313 Marime text

palaz.jpgŞtiu, am mai scris despre acest subiect. Voi continua, însă, căci Mazăre prea îi crede proşti pe constănţeni, sfidându-i cu fiecare apariţie. Cea mai recentă ieşire: cea în care spune că e prea scump Carnavalul din Rio pentru a mai participa şi în acest an şi că preferă locurile mai puţin dezvoltate. Ce să înţelegem din această schimbare la faţă a primarului? O reîntoarcere la traiul auster pe care-l avea înainte de a deveni primar? Sau vrea să şteargă din mentalul colectiv imaginea de playboy?

Mă întreb dacă nu cumva primarul Constanţei s-a rupt de tot de realitatea oraşului pe care ar trebui să-l administreze ca un bun gospodar, de vreme ce singura lui grijă este încotro s-o mai apuce în nesfârşitele lui vacanţe exotice. Mai mult ca sigur, căci Constanţa nu mai reprezintă de mult timp un paradis pentru acest milionar de carton, care după ce a prădat tot ce era de prădat pe-aici, după ce a vândut şi cel mai mic spaţiu verde dintre blocuri pentru a fi acoperit cu beton şi sticlă, după ce a transformat Mamaia într-o înghesuială de hoteluri şi blocuri de locuinţe, caută aiurea aer curat şi natură, căci aici nu se mai poate respira. După el... potopul! Constănţenii să respire aerul benzinăriilor construite chiar sub balcoanele lor, să-şi deschidă ferestrele care dau chiar în zidurile construcţiilor ce adăpostesc spaţii comerciale sau restaurante! Oare primarul are curajul să inaugureze o astfel de clădire pe care a autorizat-o cu propria-i semnătură, să se expună în faţa asociaţiilor de locatari care asistă neputincioşi cum răsar peste noapte tot felul de imobile pe şi-aşa puţinele spaţii verzi de lângă blocurile lor? Nu cred.

Mazăre sare în sus că întreb eu cum şi-a făcut averea. Dar n-aude că acelaşi lucru se întreabă de ani de zile constănţenii când îl văd pe primar numai la televizor, între două vacanţe, povestind despre experienţele sale exotice sau expunându-se în tot felul de posturi indecente, într-un "miserupism" specific doar băieţilor de cartier aflaţi la vârsta pubertăţii? Bineînţeles că n-aude, cum n-aude nici durerea oamenilor nedreptăţiţi prin nepunerea în posesie sau care şi-au câştigat drepturile în instanţă, dar mor cu dreptatea în mână, căci terenurile sau locuinţele părinţilor lor sunt de mult timp înstrăinate de primar către doar el ştie cine!

Cum nu-i arde să vadă realitatea acestui oraş poluat şi sufocat, Mazăre pleacă în jungla amazoniană în căutare de aer curat şi de vegetaţie sau în Madagascar în căutare de spaţii deschise. Eventual, să transforme şi plaja de-acolo într-un boom imobiliar, că aici a făcut-o deja. Îi urez succes, dar să rămână acolo, căci mulţi constănţeni încă aşteaptă să se ţină de cuvânt cu declaraţia din 2009, când a afirmat că pleacă în lume dacă iese Băsescu preşedinte. Şi să-şi ia drept companie, eventual, şi un porcuşor de... Madagascar. (Va urma.)

sursa: http://www.claudiupalaz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii