Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update - Parlamentarii şi-au dat pensii speciale!

ro

16 Jun, 2015 13:40 1738 Marime text
Parlamentarii au adoptat legea pensiilor speciale pentru deputaţi şi senatori cu 303 voturi “pentru”, 124 împotrivă şi două abţineri.
 

UPDATE:

Reprezentanţii PNL au susţinut respingerea acestui proiect, în timp ce aleşii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea sa.
Deputatul PSD Anghel Stanciu a susţinut, în plenul reunit al Camerei şi Senatului, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, spunându-le deputaţilor şi senatorilor din sală să-şi ia Parlamentul înapoi, pentru "un Parlament curat, puternic, perfecţionist". Stanciu a citat din discursul din Parlament al preşedintelui Iohannis la învestire, în care îndemnă la reunţarea la populism şi pledează pentu un Parlament puternic. El s-a referit la anul 2010 când au fost tăiate salariile şi pensiile: "16 decembrie 2014 a fost ziua în care colegii au susţinut că ne-am luat ţara înapoi, astăzi 16 iunie 2015 credem că este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi.Este momentul ca astăzi, dragi tovarăşi, 16 iunie să meditaţi asupra votului".
Stanciu a prezentat argumente pentru adoptarea acestui proiect cum ar fi: aplicarea aceloraşi principii ca în UE, stoparea discriminării parlamentarilor în raport cu alte categorii. "De ce cei care fac legile, parlamentarii, suntem pe locul 14 în grila de salarizare, sunt discriminaţi faţă de alte categorii? Cum să fii pe locul 14 în grila de tratament? Cum este egalitatea?", a adăugat Stanciu.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor prevede pensiile speciale ale parlamentarilor şi a fost semnată de 255 de deputaţi şi senatori, ulterior parlamenatarii PNL retrăgându-şi semnăturile. Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale, care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii