Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panama Independence Day 2015. Ziua statului Panama. Ce a făcut Google

ro

03 Nov, 2015 07:26 1892 Marime text
Panama Independence Day 2015. Ziua statului Panama. Panama (spaniolă República de Panamá) este un stat din America Centrală, situat pe partea cea mai îngustă a istmului ce unește cele două Americi scrie wikipedia.org.

Se învecinează la nord-vest cu Costa Rica, la nord cu Marea Caraibilor, la est cu Columbia, iar la sud cu Oceanul Pacific.
Panama Independence Day 2015. Ziua statului Panama. Cei mai vechi locuitori ai teritoriului ocupat acum de statul Panama au fost cuevas și triburile coclé care au dispărut din cauza bolilor și exterminării de către spanioli în secolul al XVI-lea.

Panama Independence Day 2015. Ziua statului Panama. Acum 20 de milioane de ani a început procesul de formare a istmului Panama, după care statul Panama și-a luat denumirea. Finalizarea procesului în pliocen, acum 3 milioane de ani, a avut drept consecință întrepătrunderea faunei și florei din două zone izolate între ele până atunci.
Panama Independence Day 2015. Ziua statului Panama. Statul Panama are o formă alungită, pe direcția est-vest, atingând lățimea maximă, de aproape 200 km, în dreptul Peninsulei Azuero și cea minimă, de 87 km, în zona Canalului Panama. Pe aceeași direcție se desfășoară un lanț muntos, cu altitudini reduse, dominat însă de culmi vulcanice. Restul țării este alcătuit din dealuri înalte și depresiuni de-a lungul râurilor.
Panama Independence Day 2015. Ziua statului Panama. Capitala și cel mai mare oraș este Ciudad de Panamá. Peste jumătate din populația panameză trăiește în orașe.
Panama Independence Day 2015. Ziua statului Panama. Ziua naţională a statului Panama este considerată 3 noiembrie, când în anul 1903 statul Panama s-a separat oficial de Columbia.
Panama Independence Day 2015. Ziua statului Panama. Astăzi, tocmai pentru acest motiv, Google are un nou Doodle.
Mai citeşte şi /diverse/stiri-calde/day-of-the-dead-2015-ziua-mortilor-2015-google-are-un-nou-doodle-sumbra-coincidenta-570869.html

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii