Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Intervenție de urgență a ARSVOM pe mare. Un marinar aflat la bordul unei nave sub pavilion Panama a avut nevoie de ajutor (GALERIE FOTO)

ro

28 Sep, 2023 14:44 889 Marime text
foto: ARSVOMAstăzi, 28.09.2023 Centrul Maritim de Coordonare Constanța (MRCC) a solicitat intervenția A.R.S.V.O.M pentru a efectua o operațiune Medevac. 

Potrivit ARSVOM, la bordul navei XIN SHUN, navă tip Bulk Carrier, aflată sub pavilion Panama, unul din membrii echipajului de la bord necesită îngrijiri medicale, acuzând plăgi la membrele superioare.

„Nava SAR PHOENIX, aparținând Agentiei Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare s-a îndreptat cu toată viteza către nava XIN SHUN, aflată la o distanță de aproximativ 8Mm, pentru a prelua bolnavul. Acesta a fost preluat la bordul navei Phoenix în jurul orei 13:40 și a fost adus în condiții de siguranță în dana de pasageri a Portului Constanța. Bolnavul a fost predat serviciului de ambulanță“ - au mai precizat reprezentanții ARSVOM.

Operațiunea a fost una destul de dificilă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cu valuri de peste 3-4m.

„Felicităm acțiunea colegilor din echipajul SAR PHOENIX,  domnul Nistor Mircea- comandant, Stoichiță Marius- timonier și Aliu Marius- mecanic!“ - au mai menționat reprezentanții ARSVOM. 

Citește și: 

ARSVOMVelierul Minorca, în pericol de scufundare. Intervenție dificilă! (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii