Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ANR despre incendiul produs la o navă încărcată cu cereale în rada Portului Tulcea (GALERIE FOTO)

ro

08 Dec, 2023 10:04 822 Marime text
Foto: ANRUn incendiu a izbucnit noaptea trecută, în jurul orei 23.55, la o navă sub pavilion Panama ancorată în rada Portului Tulcea. Potrivit ANR, nava efectuează un voiaj de la Reni (Ucraina) către Alexandria (Egipt) și este încărcată cu aproximativ 8 tone de porumb. Echipajul este format  din 18 membri.
 

„Căpitănia Zonală Tulcea a alertat ISU Delta Tulcea și a dispus deplasarea la fața locului pentru asistență a remorcherului Farul al Administrației Fluviale a Dunării de Jos  R.A Galați. Totodată, o echipă operativă  din cadrul Căpităniei s-a deplasat cu șalupa Autorității Navale Române pentru a  coordona intervenția“ - au mai precizat reprezentanții ANR.

 
Incediul a fost localizat în bordul tribord, la nivelul cabinelor echipajului de pe puntea principală. Focul a fost lichidat în jurul orei 2.00.
 

„La fața locului  a ajuns și o șalupă ambulanță la bordul căreia au fost acordate îngrijiri medicale unui număr de 4 membri ai echipajului care au suferit atacuri de panică și se aflau într-o ușoară stare de hipotermie.
 
Din primele verificări, incediul ar fi izbucnit din cauza unui aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat în cabina bucătarului. Au fost afectate 3 cabine și holul de acces din zona acestora.
 
Nu există urme de poluare, iar navigația în zonă nu a fost afectată. Cercetările în acest caz sunt efectuate de Căpitănia Zonală Tulcea“ - au mai precizat reprezentanții ANR.

 
Citește și: 

TulceaIncendiu pe navă ce transporta cereale în zona Mila 23. De la ce a pornit focul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii