Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:18 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz trage un semnal de alarmă legat de problema câinilor comunitari

ro

27 May, 2012 18:36 865 Marime text

Claudiu - Iorga Palaz, candidat UNPR la Primăria municipiului Constanţa, a dat publicităţii un comunicat de presă prin intermediul căruia îşi exprimă dezacordul faţă de uciderea cu bestialitate a câinilor comunitari din Mangalia:

 

„Sunt îngrozit de felul în care s-a «rezolvat» problema câinilor comunitari din Mangalia. Am aflat din presă că mai mulţi câini au fost găsiţi otrăviţi. Nu pot să nu mă îngrijorez pentru soarta câinilor fără stăpân din Constanţa, căci un astfel de exemplu negativ poate fi preluat oricând de cei care nu iubesc animalele.

Nu vreau să aştept data de 10 iunie ca să rezolv această problemă. Trag astăzi un semnal de alarmă şi sper ca cineva din Primăria Constanţa să ia imediat măsuri, până nu este prea târziu. Îi ofer lui Mazăre soluţia mea în ceea ce priveşte situaţia câinilor comunitari, căci nu a fost capabil timp de doisprezece ani să acorde atenţie acestei probleme. Am vorbit în repetate rânduri la radio sau la televiziune despre acest subiect  care preocupă atâţia constănţeni. Soluţii există. Trebuie aplicate însă nu numai în Constanţa, ci unitar, şi în localităţile limitrofe.

În primul rând, sterilizarea: consiliul local trebuie să adopte urgent o hotărâre prin care să se aloce fonduri pentru sterilizarea câinilor fără stăpân, dar şi pentru sterilizarea gratuită a celor cu stăpâni care doresc acest lucru, dar nu au posibilitatea financiară s-o facă. În al doilea rând, adăpostirea tuturor câinilor reclamaţi şi analizarea fiecărui caz în parte de către o comisie formată din dresori, etologi şi din persoanele care le poartă ocazional de grijă şi îi cunosc. Categoric, câinii agresivi trebuie trataţi şi menţinuţi definitiv în adăposturi. Pentru ceilalţi, pot fi găsite soluţii în colaborare cu organizaţiile de protecţie a animalelor: ţarcuri temporare, adopţii şi alte forme pe care cu siguranţă ONG-urile le vor propune.

Un lucru este sigur: nu trebuie ca în Constanţa să se repete cazul din Mangalia, în care câinii au fost ucişi cu bestialitate”.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii