Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţiune antiteroristă fără precedent la Bruxelles. Oraşul rămâne în alertă maximă şi astăzi (video)

ro

23 Nov, 2015 08:09 2117 Marime text
 
Şaisprezece suspecţi au fost arestaţi aseară, în urma unei vaste operaţiuni în Belgia, care nu a permis însă arestarea lui Salah Abdeslam. Acesta este suspectat că a jucat cel puţin un rol logistic în atacurile de la Paris şi Saint-Denis. Din păcate, el nu este de negăsit deocamdată, relatează Le Monde în ediţia online. Salah Abdeslam, un francez în vârstă de 26 de ani, rezident în Belgia, ar fi reuşit să se strecoare în această ţară la câteva ore după atacurile de la Paris, afirmă doi bărbaţi care recunosc că l-au ajutat. Fratele său, Brahim, s-a detonat într-un restaurant parizian, pe 13 noiembrie.

Nouăsprezece percheziţii au fost efectuate la Bruxelles şi trei la Charleroi, vizând, se pare, anturajul lui Abdeslam potrivit Parchetului federal belgia. Nu au fost confiscate arme şi nici explozibili în aceste operaţiuni, ceea ce sugerează că ameninţarea teroristă "gravă şi iminentă" care viza Bruxelles-ul nu a fost îndepărtată. Oraşul, baricadat şi aproape oprit, rămâne în alertă maximă şi astăzi.

În comuna Molenbeek-Saint-Jean din Bruxelles, legată de mai multe cazuri de terorism, în timp ce poliţia efectua o descindere într-un bar de zi, un vehicul a forţat un baraj al poliţiei. Şoferul a fost rănit şi arestat. Nu se ştia dacă avea vreo legătură cu persoanele vizate. Autorităţile au cerut presei şi locuitorilor să nu vorbească în direct despre aceste operaţiuni pe reţele de socializare.

Premierul blegian a anunţat menţinerea pentru astăzi a nivelului de alertă maxim (4 din patru), în vigoare de sâmbătă la Bruxelles. "Pot avea loc în continuare atacuri asemănătoare celor de la Paris, în mai multe locuri. Ţintele potenţiale sunt locuri foarte frecventate, centre comerciale, străzi aglomerate şi transportul public", a declarat el la finalul unei şedinţe a Consiliului Naţional de Securitate.

Metroul, şcolile, creşele, universităţile şi şcolile rămân închise. Este vorba despre măsuri fără precedent în acest regat. O nouă evaluare a nivelului alertei şi măsurilor de securitate urmează să aibă loc în această după-amiază.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii