Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS Romania, locul doi la violenta in scoli

ro

02 Jun, 2010 17:34 1539 Marime text

Şcolile din România se situează pe locul doi într-un clasament care cuprinde 37 de ţări în ceea ce priveşte violenţa, peste 70 la sută dintre elevii români recunoscând că le este teamă de comportamentul agresiv al colegilor, potrivit unui studiu realizat de OMS, citat de "Salvaţi Copiii" România.

Institutul de Prevenire şi Psihosociologie a înregistrat în 2007, 16.417 de cazuri de delicvenţă juvenilă în România, minorii fără ocupaţie ocupând o pondere de 50-55 la sută în comiterea infracţiunilor. În acelaşi timp s-a observat o tendinţă de creştere a ponderii elevilor, respectiv de la 44,7 la sută în 2000, la 57,1 la sută în 2007.

"Salvaţi Copiii" a identificat cauzele violenţei din mediul şcolar, stabilind că acestea pot fi familiale (atitudini violente ale părinţilor unul faţă de celălalt sau faţă de copii, limbaj agresiv, aplicarea pedepselor corporale), sociale (modelele culturale disseminate în spaţiul public: expunerea copiilor la violenţa stradală, mediatică, culturală în sens larg) sau interne (modelul pedagogic rudimentar, bazat pe coerciţie şi pedeapsă).

Organizaţia "Salvaţi Copiii" România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, va desfăşura o campanie integrată de conştientizare şi prevenire a abuzurilor de orice fel din mediul şcolar, prin implicarea pedagogilor, părinţilor, copiilor şi societăţii civile.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii