Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:34 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OCPI Constanţa are buget pentru finanțarea lucrărilor la nivel de sector cadastral

ro

09 May, 2017 11:40 3074 Marime text
Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanta  a primit de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) bugetul aprobat pentru finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sector cadastral. Astfel, primăriile pot încheia, în această lună, contracte de finanțare cu OCPI Constanta pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică.
 
În cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) unitățile administrativ-teritoriale (UAT) primesc în acest an, pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică, suma de 150.000 de lei/UAT, față de 135.000 de lei/UAT, în 2016.
 
De asemenea, potrivit modificărilor aduse Legii nr. 7/1996 a cadastrului și a publicității imobiliare, începând cu anul 2017, bugetele sunt multianuale, ceea ce înseamnă că primăriile nu pierd fondurile alocate dacă nu finalizează lucrările până la sfârșitul anului, se precizează într-un comunicat.
 
În această perioadă, OCPI Constanta a organizează întâlniri cu primarii, cu persoanele autorizate să execute lucrări de înregistrare sistematică și cu notarii publici. La fel ca în 2016, prioritate au lucrările de înregistrare sistematică a terenurilor din extravilan și a terenurilor care fac obiectul proiectelor de infrastructură de interes național (autostrăzi, rețele electrice, rețele de transport gaz). Pentru a veni în sprijinul primăriilor care doresc să acceseze aceste fonduri, ANCPI a actualizat Ghidul primarului privind desfășurarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale.  
 
Finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sectoare cadastrale din extravilan, și prin excepție, din intravilan, se realizează în baza unui contract de finanțare încheiat de OCPI cu fiecare UAT solicitant. Contractele de finanțare între OCPI Constanta și UAT-uri vor fi încheiate la sfârșitul lunii mai 2017. După semnarea contractelor de finanțare, UAT-urile vor încheia contracte de achiziție a serviciilor de înregistrare sistematică. Procedura de achiziție a serviciilor de înregistrare sistematică va fi derulată de UAT-uri, iar transferul fondurilor către primării va fi efectuat după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.
 
În prezent, situația lucrărilor de înregistrare sistematică în județul Constanţa este următoarea:
 
  • Lucrări finalizate la nivel de sector cadastral: 1 (UAT Ion Corvin)
  • Lucrări în derulare la nivel de UAT: 4 in procedura de achizitie pe SEAP (UAT Horia , UAT Garliciu , UAT Topalu , UAT Ghindaresti)
  • Lucrări în derulare la nivel de sector cadastral: 5  (1 sector UAT Gradina , 1 sector UAT Mihail Kogalniceanu , 1 sector UAT Saraiu , 2 sectoare UAT Albesti).

Ti-a placut articolul?

Comentarii