Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Occidentul, în ALERTĂ! Statul Islamic aprobă prelevarea de organe de la prizonieri

ro

26 Dec, 2015 10:35 1803 Marime text
Reţeaua teroristă Stat Islamic a aprobat prelevarea de organe la prizonieri.

Reglementarea e prevăzută într-un document al ISIS capturat în urma unui raid ale forţelor speciale americane. Măsura a fost inclusă într-un document emis la începutul acestui an, însă abia acum s-a aflat de existenţa sa. 
Decizia, inclusă într-un document datat 31 ianuarie 2015, văzut de Reuters, stipulează că a preleva organe de la un deținut în viață pentru a salva viața unui musulman, chiar dacă prelevarea se dovedește fatală pentru deținut, este permisă.

Reuters nu a putut confirma din surse independente autenticitatea documentului. Oficialități americane spun că documentul a fost descoperit împreună cu alte informații obținute de forțele speciale americane într-un raid care a avut loc în mai, în estul Siriei.
"Viața și organele apostatului nu trebuie respectate și pot fi luate fără (ca cel care ucide să primească vreo) pedeapsă", se arată în document, care are aspectul unei fatwa, sau reglementare islamică, și care a fost emisă de Comitetul pentru Cercetare și Fatwa al Statului Islamic, subordonat direct liderului grupării teroriste, Abu Bakr al-Baghdadi. "Organe care, odată prelevate, duc la moartea deținutului: Nici prelevarea de acest tip nu este interzisă", menționează fatwa cu numărul 68, potrivit unei traduceri furnizate de guvernul american.
Documentul nu dovedește că Daesh se ocupă efectiv cu prelevarea sau traficul de organe, dar oferă o justificare religioasă pentru o astfel de practică. Documentul nu definește termenul de "apostat", cu toate că gruparea teroristă sunită a ucis sau ținut captivi creștini, musulmani șiiți, dar și suniți care nu împărtășesc opiniile extremiste ale Daesh. 

Sursa: Antena 3
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii