Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:40 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obama Stare de "catastrofă majoră" în New York

ro

30 Oct, 2012 16:34 1011 Marime text

Morţi, explozii şi incendii, străzile Manhattanului sub ape, milioane de oameni rămaşi fără electricitate.

Deşi autorităţile au încercat să se pregătească pentru venirea uraganului Sandy, acesta a lovit cu o putere mai mare decât se credea, răvăşind Statele Unite. Superfurtuna Sandy ameninţă în total 50 de milioane de vieţi.

Preşedintele american Barack Obama a decretat stare de "catastrofă majoră" în statul New York, devastat de uraganul Sandy. Această decizie "permite accesul la fondurile federale al persoanelor afectate în comitatele Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk şi Queens", precizează Casa Albă într-un comunicat. Stare de castastrofă majoră a fost decretată şi pentru New Jersey.

Situaţia e fără precedent: Uraganul Sandy a lovit, luni seara, coasta de est a Statelor Unite în regiunea Statului New Jersey, la New York apele inundând străzile Manhattanului, arzând transformatoare şi lăsând oraşul în întuneric.

Superfurtuna Sandy ameninţă în total 50 de milioane de vieţi. 13 oameni au murit până acum din cauza intemperiilor şi peste 6 milioane de persoane au rămas fără electricitate, în 10 state. Regiunea cea mai grav afectată este New Jersey - care a fost lovită în plin, chiar de ochiul furtunii.

Citeşte întreg articolul AICI .

Ti-a placut articolul?

Comentarii