Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muncă superficială? UPDATE-Dosarul "Colectiv" se întoarce la DNA!

ro

15 Feb, 2016 10:40 1816 Marime text
Impas în dosarul Colectiv. Curtea Militară de Apel a decis ca dosarul pompierilor din această speță să fie întorc la DNA pentru refacerea anchetei.
Curtea a admis astfel contestațiile inculpaților din acest dosar.

UPDATE, ora 11.10:

Anul trecut, prin luna decembrie, procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe George Matei și Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI.
 
George Matei și Antonina Radu au fost trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu. Procurorii susțin că, în perioada septembrie 2014 - primăvara anului 2015, cei doi, în calitate de ofițeri-inspectori în cadrul ISU București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință, nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu.
 
Conform procurorilor, deși au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, George Matei și Antonina Radu nu au întocmit niciun act de control și nu au întreprins vreo măsură pentru ca SC Colectiv Club SRL să fie luată în evidență de către ISU București ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.
Mai mult, cei doi pompieri s-ar fi oferit, din ce spun anchetatorii, să-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu întocmirea dosarului PSI, deși știau că există nereguli, dar nu le-au raportat superiorilor despre existența localului respectiv.

Citește și Pompierii din cazul Colectiv, în arest la domiciliu


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii