Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:35 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi „Motto-ul PSD - un mini-Dragnea în fiecare localitate”

ro

20 Sep, 2015 16:02 846 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a afirmat că în curând, în PSD nu o să mai poți candida la nicio funcție dacă nu ai măcar o condamnare în justiție, după modelul lansat de șeful interimar al PSD, Liviu Dragnea.
Raețchi a reacționat astfel la declarația președintelui PSD potrivit căruia la alegerile locale vor putea candida inclusiv social-democraţii care au o condamnare în primă instanță: “Atunci când Liviu Dragnea a anunțat că la alegerile locale vor putea candida inclusiv social-democrații care nu au o condamnare definitivă în instanță el a mizat pe câteva elemente: slaba informare a alegătorilor, aparatul de partid care - cel puțin la nivel local - nu funcționează decât dacă în vârful său se află o anumită persoană, dar și numărul mare al aleșilor locali PSD cu probleme în justiție. Tocmai pentru că sistemul de vot de la locale - într-un singur tur- îi avantajează pe primarii în funcție, PSD nu vrea să piardă nicio redută. Cu alte cuvinte, o condamnare în primă instanță este un fleac dacă poți câștiga alegerile”.
Raețchi a mai punctat că motto-ul PSD a devenit: un mini-Dragnea în fiecare localitate.
“«Nu cred în varianta în care se adoptă o grilă de criterii de integritate şi aia automat este pusă peste partid şi partidul nostru devine dintr-odată un partid de sfinţi. Nicăieri în lume nu se întâmplă aşa ceva. (...) Avem legi, le punem în calculator şi calculatorul spune: ăla e condamnat, ăla e liber, ăla e condamnat la puşcărie»”.
Afirmația șefului PSD este fără echivoc și pentru că acest caz îl privește în mod direct. El însuși are o condamnare în primă instanță, dar acest lucru nu l-a determinat să renunțe la dorința de a fi uns șef-plin al PSD, într-un Congres care, cel mai probabil, va fi organizat rapid, chiar dacă primul termen în care se judecă apelul în dosarul Referendumul este peste câteva zile, pe 28 septembrie. Un partid responsabil, căruia îi pasă de cetățeni are obligația morală și etică de a veni în fața cetățenilor cu candidați asupra cărora nu planează confirmări în justiție ale încălcării legii. Pe această cale, lansez un apel către toți social-democrații care nu se regăsesc în actuala politică a PSD de a veni și de a susține moțiunea de cenzură a PNL”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii