Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:20 19 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei „Tăriceanu cere în mod abuziv blocarea activității DNA“

ro

17 Oct, 2016 13:03 1451 Marime text
Europarlamentarul Monica Macovei susține că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, cere în mod abuziv blocarea activității DNA.
 
"Călin Popescu-Tăriceanu intervine brutal în activitatea DNA, instituție a statului, atunci când cere ca Parlamentul să nu mai discute nicio solicitare de ridicare a imunității venite de la procurorii anticorupție până după alegerile parlamentare. Tăriceanu încalcă în mod evident separația puterilor în stat, cerând ca o instituție politică, Parlamentul, să blocheze activitatea DNA, o instituție care face parte din sistemul judiciar, și să împiedice judecătorii să judece dosarele instrumentate de DNA. Ceea ce face Tăriceanu, postând cererea sa de sabotare a activității DNA pe pagina oficială a Senatului României, este un abuz și o confiscare a instituției pe care o conduce prin numire politică", a afirmat Macovei, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.
 
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut ieri un apel către parlamentarii din ambele Camere "să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA".
 
"Dacă dosarele respective au așteptat atâția ani, înseamnă că nu este nicio urgență și ele pot să mai aștepte ca viitorul Parlament să se pronunțe", precizează Tăriceanu, duminică seară, într-un "Apel către parlamentari".
 
Șeful Senatului spune că nu se mai pot accepta "judecăți cu măsură dublă".
 
"Când DNA trimite la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze, pentru că altfel sunt certați de președintele Iohannis și de alți membri ai corului prezidențial. Simultan, cei suspectați de DNA sunt supuși unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-șef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei și codurilor de integritate s-au uitat în altă parte și au uitat principiile valabile doar pentru ceilalți", a afirmat Tăriceanu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii