Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minor arestat preventiv pentru tâlhărie

ro

04 Nov, 2015 16:17 2031 Marime text
 
Astăzi, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de un inculpat minor, cercetat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii de tâlhărie.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că în noaptea de 29 octombrie, în jurul orei 21.00, în timp ce persoana vătămată se deplasa pe strada Midiei din oraşul Năvodari, împreună cu doi inculpaţi minori i-au smuls telefonul pe care îl ţinea în mână, la ureche, pentru a vorbi, după care au fugit, întâlnindu-se ulterior pe aleea Cabanei cu intenţia de a valorifica telefonul mobil sustras, moment în care unui din inculpați a observat un echipaj de poliţie şi s-a ascuns, iar doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant.
 
Prejudiciul cauzat persoanei vătămate a fost în cuantum de 400 lei, fiind recuperat în totalitate prin restituirea telefonului mobil.
 
Facem precizarea că în aceeaşi cauză, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus la data de 30 octombrie arestarea preventivă a doi dintre inculpați pe o perioadă de 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.



Sursa foto: monitorulcj.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii