Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit cu conducerea DIICOT. Ce subiecte au fost analizate

ro

19 Mar, 2018 18:05 1264 Marime text
În cursul zilei de astăzi,  Tudorel Toader, Ministrul Justiției, a participat la o întâlnire cu conducerea DIICOT în cadrul căreia au fost abordate subiecte legate de activitatea DIICOT prezentată în Raportul de activitate pe anul 2017 și de necesitățile de abordare strategică viitoare a luptei împotriva criminalității organizate și a altor infracțiuni grave asociate acesteia.
 
Potrivit DIICOT, la întâlnire au participat procurorul-șef al direcției, consilierii acestuia, procurorul-șef adjunct și procurorii-șefi ai secțiilor din cadrul DIICOT.
 
Pe agenda întâlnirii s-au aflat următoarele subiecte:
 
1.    Analiza succintă a evoluției unor indicatori relevanți din activitatea DIICOT 2017, reflectați în Raportul de activitate (trenduri, direcții necesare de dezvoltare, alerte, lipsa unei Analize Naționale de Risc, necesitatea promovării unor propuneri legislative referitoare la: infracțiuni în materia operațiunilor fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, art.151 C.p.p., art.112 ind.1 C.p. ).
 
2.    Stadiul îndeplinirii obiectivelor propuse în PLANUL DE ACŢIUNE PENTRU IMPLEMENTAREA STRATEGIEI PENTRU DEZVOLTAREA SISTEMULUI JUDICIAR 2015 – 2020:
o    B.1.7 (stadiul Legii de aprobare a OUG 78/2016, principalele modificări pe care înțelegem să le susținem în legătură cu OUG 76/2016) (Anexa 1);
o     B.1.8 (Compatibilizarea structurilor  MP - DIICOT și ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, conform competenței prevăzute de lege pentru efectuarea urmăririi penale);
o    B.3.41 (Operaționalizarea unui compartiment multidisciplinar dedicat investigațiilor financiare afectate urmăririi, identificării și sechestrării produsului infracțiunii, în cadrul DIICOT, format din specialiști proprii și ofițeri de poliție judiciară detașați în cadrul DIICOT);
o    B.5.6 (Repartizarea unui sediu în condițiile Legii nr.304/2004 pentru MP - DIICOT și crearea unui parc auto propriu).
 
3.    Viziunea strategică națională de combatere a criminalității organizate prezentată de DIICOT în Raportul de activitate pe anul 2016. Lacune incoerență, inconsistență și redundanță în documentele cu valențe strategice.
 
4.    Propuneri de modificări de ordin organizatoric. Modificare regulament de funcționare și organizare.
 
5.    Resurse umane. Funcții de conducere neocupate prin numire în cadrul DIICOT, a căror propunere de ocupare este de resortul Ministrului Justiției.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii