Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Gabriel Leş, despre problemele întâmpinate la achiziţia corvetelor - "Contestaţiile au dus la prelungirea termenelor"

ro

04 Jul, 2019 11:40 1814 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat miercuri la B1TV că valoarea mare a investiţiei pentru corvete, de peste un miliard de euro, a făcut ca interesul firmelor să fie foarte mare și să se încerce toate 'chichițele' juridice.

Întrebat dacă s-a tras de timp intenționat, dincolo de contestații, Leș a precizat:

"Asta a dus la prelungirea termenelor, contestațiilor, la peste 1 miliard de euro e normal ca toti care vor sa castige contractul vor incerca. Miza e foare mare, este logic să încerce să prindă orice chichiţă, dacă îmi permiteţi un limbaj neacademic, ca să blocheze, să oprească procedura".

Asocierea dintre compania franceză Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația pentru furnizarea de corvete multifuncționale.

Programul în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,85 miliarde de dolari) acoperă achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.

Ministerul Apărării Naționale a primit oferte, în cadrul acestei licitații, din partea companiei olandeze Damen, a firmei italiene Fincantieri şi a Grupului Naval din Franţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii