Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:15 17 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu anunță schimbări pentru liceeni

ro

29 Nov, 2018 16:30 584 Marime text

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi, la Alba Iulia, că va fi crescută cifra de şcolarizare la şcolile profesionale şi că se va căuta să fie găsită o formă de liceu tehnologic dual, cu mai multă practică, scrie România TV.

Întrebată dacă va fi introdusă media minimă 5 la admiterea la liceu, Ecaterina Andronescu a răspuns că se va gândi puţin diferit, în sensul creşterii cifrei de şcolarizare la şcolile profesionale.

"Şi să încercăm să vedem dacă liceul tehnologic care astăzi, într-o bună parte a lui, nu dă rezultatele la care ne aşteptăm, să găsim o formă de liceu tehnologic dual, cu mai multă practică şi cu o meserie de alt nivel la sfârşitul acestui ciclu de învăţământ", a spus ministrul Educaţiei.


În ceea ce priveşte angajamentul privind construirea a o mie de grădiniţe cu program sportiv, Andronesu a spus că trebuie ca programul sportiv să crească în activitatea integrală ca pondere.

"Asta presupune că se vor construi aceste grădiniţe şi avem obligaţia ca, în ciclurile primar şi gimnazial, noi să continuăm activitatea didactică împletită cu activitatea sportivă. Adică programul sportiv să crească ca pondere în activitatea integrală", a declarat ministrul Educaţiei. 


Sursa foto: digi 24 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii