Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:12 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Dragoș Tudorache va participa, în Bulgaria, la Conferinţa de lansare a noii Agenţii Frontex

ro

05 Oct, 2016 11:19 994 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, va participa, în perioada 5-6 octombrie, în Bulgaria, la Conferinţa de lansare a noii Agenţii Frontex - Agenţia Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă.
 
Noua Agenţie Europeană va contribui la consolidarea frontierelor UE, oferind sprijin statelor membre în asigurarea securității la graniță și gestionarea fluxurilor migratorii. Aceasta va fi formată din Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (având la bază Agenția FRONTEX) și autoritățile naționale ale statelor membre, responsabile de gestionarea frontierelor, inclusiv garda de coastă în măsura în care îndeplinește sarcini de control la frontieră.
 
Statele membre vor contribui la efortul comun de securizare a frontierelor externe prin punerea la dispoziţia Agenţiei de poliţişti de frontieră și alte categorii de personal pentru Echipele europene de poliție de frontieră și gardă de coastă care participă la operațiuni comune (cu specialiști în număr stabilit prin negocieri bilaterale anuale) și la intervenții rapide la frontieră (în situații caracterizate de provocări specifice și disproporționate, la cererea unui stat membru), precum și pentru Echipele de sprijin pentru gestionarea migrației (în cazuri de provocări disproporționate de migrație în anumite zone hot-spot ale frontierelor externe, caracterizate de sosiri masive de fluxuri migratorii mixte).
 
României îi revine o contribuție de 75 polițiști de frontieră pentru constituirea echipelor europene de intervenții rapide la frontierele externe, țara noastră situându-se, astfel, pe locul 6 la acest gen de operațiuni. La acești specialiști se adaugă contribuția în baza negocierilor bilaterale anuale și cea suplimentară.
 
La reuniunea din Bulgaria, organizată sub egida Frontex, participă comisarul european pe probleme de Migrație și Afaceri Interne, dl. Dimitris Avramopoulos, premierul Slovaciei, miniștrii de interne ai Bulgariei, Slovaciei, Turciei și Greciei, precum şi directorul executiv al Agenţiei Frontex, Fabrice Leggeri.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii