Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale Mihai Fifor, la Reuniunea de la Viena

ro

29 Aug, 2018 16:22 935 Marime text

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va participa, în zilele de 29 și 30 august, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care se va desfăşura, la Viena, sub egida Preşedinţiei austriece a Consiliului UE.

Reuniunea prezintă o importanță deosebită având în vedere rolul pe care România și l-a asumat din perspectiva președinției Consiliului Uniunii Europene și preluării efective a mandatului începând cu ianuarie 2019, dar și a faptului că  următoarea ministerială de acest gen este planificată să se desfășoare, în luna ianuarie, la București, transmite MAI.

           
Potrivit sursei citate, Reuniunea de la Viena are ca obiectiv continuarea dialogului la nivel înalt pe o temă de maximă actualitate - apărarea europeană. Astfel, primul subiect pe agendă va fi angajamentul Uniunii Europene în regiunea Balcanilor de Vest, cu accent pe implementarea aspectelor de securitate şi apărare ale Strategiei UE pentru această zonă. Discuţiile vor avea loc în prezenţa adjunctului Secretarului General al NATO şi a adjunctului pentru operații de menținere a păcii al Secretarului General al ONU.

Dezbaterile în cadrul sesiunii de lucru de joi, 30 august, vor viza domeniul mai amplu al demersurilor europene pentru consolidarea securității şi apărării la nivelul UE şi se vor focaliza pe trei elemente principale - constituirea Facilității europene pentru pace (FEP), revizuirea Capabilității militare de planificare şi conducere a operațiilor UE (MPCC), respectiv continuarea eforturilor de implementare a Cooperarii structurate permanente (PESCO) şi asigurarea coerenţei cu celelalte inițiative din domeniul apărării promovate la nivelul UE (CARD, EDF).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii