Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor a avut o întrevedere cu omologul său croat. Ce subiecte au fost analizate

ro

27 Mar, 2018 14:46 1413 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut marţi, 27 martie, convorbiri oficiale cu omologul său croat, Damir Krstičević, vice prim-ministru şi ministru al apărării naţionale al Republicii Croaţia.

Potrivit MApN, în cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul cooperării româno-croate în domeniul apărării, în plan bilateral, la nivel regional și în cadrul NATO și Uniunii Europene.

Ministrul Fifor a prezentat priorităţile de înzestrare ale forţelor armate române, în contextul alocării a două procente din PIB pentru apărare, cu evidenţierea oportunităţilor de cooperare ce se deschid în acest context.

O atenție specială a fost acordată situaţiei de securitate din Regiunea Mării Negre şi din zona Balcanilor de Vest. În context, au fost analizate posibilităţile de intensificare a cooperării dintre cele două state pe palierul apărării, fiind reiterată invitația către forțele armate croate de a contribui la operaționalizarea structurilor NATO găzduite pe teritoriul României, precum şi la exerciţiile multinaţionale planificate în anul 2018 de România.

În marja vizitei, ministrul apărării naționale a deschis, alături de omologul croat, lucrările Conferinței Business to Business ce se desfăşoară la sediul Camerei de Economie a Republicii Croaţia și a avut discuții cu reprezentanţii Companiei HS Produckt.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii