Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe, vizită oficială la Valletta

ro

02 Dec, 2016 23:40 1127 Marime text
Ministrul afacerilor externe a efectuat, astăzi, o vizită oficială la Valletta, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu omologul maltez, George W. Vella, şi a fost primit de Președintele Republicii Malta, Marie-Louise Coleiro Preca.
 
Discuţiile dintre cei doi miniştri de externe s-au concentrat pe consolidarea dialogului politic, precum şi pe identificarea unor noi proiecte pentru aprofundarea cooperării bilaterale, inclusiv a celei economice, transmite MAE. Ambii demnitari au evidențiat contribuția comunității românești din Malta la dezvoltarea economiei locale.   
 
Cei doi miniștri au avut și un schimb de opinii consistent cu privire la principalele provocări actuale ale proiectului european, cu accent pe migrație, Brexit şi Politica Europeană de Vecinătate. Ministrul Vella a apreciat contribuţia şi solidaritatea României în implementarea măsurilor decise la nivelul UE și gestionarea eficientă a fluxurilor migratorii.
 
Cu prilejul vizitei, ministrul afacerilor externe și omologul său au semnat Memorandumul de Cooperare între Institutul Diplomatic Român şi Academia Mediteraneană pentru Studii Diplomatice. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii