Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar în rezervă, găsit decedat într-o benzinărie din Franța. Florin Ciunterei a participat la mai multe misiuni în teatre de operații

ro

22 May, 2018 10:42 6963 Marime text
Florin Ciunterei, militar în rezervă și membru AMVVD, a fost găsit decedat într-o benzinărie din Franța. 

Potrivit Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie -Izvorâtorul de Mir”, Florin Ciunterei a servit Armata României, cu credință și devotament, timp de 15 ani. A reprezentat România în Teatrele de Operații din străinătate, participând la patru misiuni de menținere a păcii în Angola (1996), Afganistan (2001 și 2007) și Irak (2004). Iubea foarte mult viața de militar, dar vârsta nu i-a mai permis, la un moment dat, să continue munca alături de camarazii săi, fiind trecut în rezervă după ce a împlinit 40 de ani. … Se întâmpla în urmă cu 8 ani de zile…
 
”În acel moment, Florin Ciunterei, militar în rezervă din Bistrița, a început o nouă viață. Pentru că, o vreme, în armată a fost șofer, a ales să urce pe tir și să cutreiere Europa.  La scurt timp, s-a stabilit în Spania  fiind preocupat să asigure un trai decent, fiului și soției, rămași în țară.  Până la sfârșitul săptămânii trecute când a plecat într-o cursă fără întoarcere…. După două zile în care nu a răspuns la telefon, un polițist francez a spulberat speranțele familiei, anunțând decesul fostului militar într-o benzinărie din Franța, din cauze necunoscute până la pronunțarea legiștilor, cel mai probabil naturale. Pe lângă durerea fără margini a fiului și soției, cei doi trebuie să facă rost de banii necesari repatrierii corpului neînsuflețit al tatălui și soțului lor” - se arată în mesajul transmis de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie -Izvorâtorul de Mir”
 
Fiul militarului, care poartă același nume cu tatăl său, Florin Ciunterei, militar al Brigăzii 81 Mecanizate ,,Grigore Bălan” din Bistrița a făcut apel la colegii și prietenii tatălui său să dea o mână de ajutor la repatrierea corpului neînsuflețit: ,,Tata a plecat în cea mai lungă cursă și nu o să se mai întoarcă niciodată! Poate cer prea mult, dar vrem să îl vedem acasă și ne e greu… un mic ajutor din partea colegilor și a cunoștințelor ar conta foarte mult”.
 
Donațiile se pot depune în conturile deschise pe numele: Ciunterei Marinela Victorița
 
EURO: RO34BTRL00604201A17293XX
 
LEI:      RO59BTRL00601201A17293XX
 
LEI:      RO72BTRLRONCRT00A1729302
 

”AMVVD este alături de familia îndoliată și roagă autoritățile române să facă demersurile necesare pentru ca trupul neînsuflețit al militarului în rezervă Florin Ciunterei să poată fi adus cât mai repede în țară unde cei dragi îl așteaptă, unde familia să poată să-l înmormânteze creștinește. Știm că eforturile nu sunt mici și mulțumim autorităților române pentru acest lucru. De asemenea, AMVVD roagă militarii activi și în rezervă din municipiul Bistrița să fie alături de familia fostului camarad Florin Ciunterei (tatăl) și actualului camarad Florin Ciunterei (fiul) contribuind după posibilități la suma necesară repatrierii corpului neînsuflețit și aducându-i un ultim omagiu fostului militar la o data care va fi stabilită și anunțară ulterior de familie” - se arată în mesajul Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie -Izvorâtorul de Mir”

Sursa foto: Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie -Izvorâtorul de Mir”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii