Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micul ghid al setărilor pe care trebuie să le schimbi acum Cât de mult trafic de date îţi consumă aplicaţia de Facebook

ro

19 Jan, 2015 17:12 869 Marime text
Toată lumea e cu ochii pe bateria telefonului atunci când vine vorba de aplicaţii, realitatea însă este că acestea au început să consume tot mai mult şi din traficul de date, scrie Yoda.ro.

Smartphone-urile devin din ce în ce mai sofisticate iar aplicaţiile din ce în ce mai „flămânde“ astfel că este relativ uşor să-ţi depăşesti planul de date mobile din abonament şi să te trezeşti cu costuri suplimentare, iar acestea sunt imense când vine vorba de traficul de date.

Cum sa faci ca Facebook-ul să nu mai consume atât de mult? Există câţiva paşi pe care îi poţi urma, informează Yoda.ro.

1. Opreşte opţiunea de Auto-Play Video

Clipurile ce apar in News Feed si pornesc automat consuma enorm din datele tale de trafic. Din fericire, exista o metoda simpla de a scapa de asta. La Setari (Settings in limba engleza), gasesti Video Auto-Play. Si ai 3 optiuni: fie sa fie activata, fie numai prin Wi-Fi, fie dezactivata.

Iar daca te regasesti printre cei care nu suporta acest Auto-Play nici pe calculator, poti sa o dezactivezi mergand la Setari/Video.

2. Foloseşte browser-ul tău

Facebook a ales de cateva luni sa foloseasca propriul browser atunci cand intri intr-un articol postat pe Facebook. Acesta consuma mai mult trafic decat cele clasice, dintre care exceleaza la acest capitol Chrome, Opera Mini si, daca vrei sa fie redus consumul la maxim, TextOnly.


Următoarele sfaturi se aplică nu numai în ceea ce priveşte aplicaţia de Facebook, ci în general.

1. Selecteaza updatarea aplicaţiilor numai prin Wi-Fi

Poti evita un consum imens de date daca debifezi optiunea de a updata fiecare aplicatie cum este lansata o versiune noua. Desigur, sunt aplicatii in care esti intrebat daca vrei sa faci update-ul daca acesta depaseste un anumit numar de MB. Insa la multe altele, aceasta varianta nu exista si cum te conectezi la internet prin datele mobile poti vedea cum aplicatiile sunt updatate.

2. Păstrează cache-ul

Exista aplicatii care ajuta la o solicitare mai mica a procesorului in cazul in care faci multitasking. Insa acestea uneori iti cer sa stergi datele cache salvate de aplicatii/browsere. Evita acest lucru pentru ca atunci deschiderea unei aplicatii inseamna ca trebuie sa descarci din nou datele ei cache.

3. Restricţionează datele aplicaţilor individuale

Daca e posibil, poti schimba setarile pentru fiecare aplicatie in parte. In loc sa folosesti Androidul pentru a restrictiona volumul de date de pe Facebook, de exemplu, poti intra in aplicatie si sa scazi frecventa notificarilor sau sa le opresti. Nu numai ca scazi volumul de date consumat, dar si maresti durata de viata a bateriei.

4. Descarcă în avans prin Wi-Fi, inclusiv hărţi pentru GPS

Poate ca nu este cea mai populara varianta sa-si incarci telefonul cu aplicatii, muzica, carti sau clipuri inainte sa le folosesti, insa vei reduce consumul de date daca vei folosi Wi-Fi-ul pentru asta. In plus, descarcarea unei harti pentru a folosi versiunea offline a GPS-ului iti va aduce multe beneficii pe planul traficului de date.


Sursa: Yoda.ro
Sursa foto: Ştirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii