Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional

ro

26 Jun, 2019 10:40 1529 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, în care arată că acesta reprezintă un liant al trecutului, prezentului şi viitorului.

"Sărbătorim, în această zi, Drapelul Naţional, care, de peste 170 de ani, reprezintă pentru românii de pretutindeni simbolul identităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre naţionale. Sub faldurile tricolorului s-au desfăşurat toate marile evenimente care au marcat existenţa României moderne, precum şi devenirea ţării noastre ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, NATO şi partener strategic al Statelor Unite ale Americii. Drapelul nostru reprezintă un liant al trecutului, prezentului şi viitorului şi ne aminteşte de sacrificiile făcute de întreaga naţiune pentru a avea, astăzi, un stat democratic şi pluralist, în care drepturile fundamentale ale omului sunt protejate, iar principiile statului de drept sunt respectate", afirmă şeful statului în mesaj.

El arată că "arborarea tricolorului este, de fiecare dată, un moment emoţionant, în care trăim mândria de a aparţine naţiunii noastre".

"Identificăm drapelul cu pacea, securitatea şi libertatea, dar nu trebuie să uitam că acesta este, în egală măsură, şi un simbol al răspunderii pe care cu toţii o avem pentru dezvoltarea societăţii noastre. Prin celebrarea Zilei Drapelului Naţional, ne revine datoria morală de a transmite generaţiilor tinere, prin exemplul personal, conştiinţa apartenenţei la valorile noastre naţionale, precum şi a faptului că patriotismul nu înseamnă doar emoţia unei sărbători, ci asumarea responsabilităţii de a contribui la progresul României. Dragi români, suntem toţi uniţi de un singur pământ, o singură ţară şi un singur drapel, iar împreună suntem puternici! La mulţi ani României şi tricolorului nostru!", a transmis preşedintele Iohannis.

Miercuri, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile Tricolorului, informează Administraţia Prezidenţială.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii