Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:14 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membri ai Parlamentului Britanic, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (galerie foto)

ro

06 Jun, 2018 08:26 425 Marime text

Un grup divers de membri ai Parlamentului Britanic au vizitat personalul Forțelor Aeriene Regale detașat în sudul României în misiunea de Poliție Aeriană Întărită (eAP) NATO, Operațiunea Biloxi.
 
Deputații au venit în România în cadrul Programului de Forțe Armate al Parlamentului, care oferă parlamentarilor oportunitatea de a vizita personalul militar britanic prin excursii de a vedea și de a experimenta mediul în care lucrează militarii.
 
La sosirea în România, politicienilor li s-a arătat mediul de lucru al echipajului  Expeditionary Air Wing (EAW), detașat la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu (MK) din sudul României. Ei au luat micul dejun cu militarii în fiecare zi, după care s-au alăturat briefului zilnic de dimineață ținut de către Ofițerul de Comandă, Wing Commander Chris Ball, la sediul EAW.
 
După brieful zilnic, deputații au vizitat Baza Aeriană pentru a vedea personalul detașat în rolurile lor de specialitate. Acest lucru le-a dat ocazia de a purta veste iluminatoare  și de a se alătura unui inginer de aeronave pentru a escorta un Typhoon în timp ce era remorcat pe platformă și de a asista secția de Transport  Mecanic (MT) cu întreținerea generală și controlul calității.
 
Senior Aircraftman Jack Curtis, un șofer MT pentru 135 EAW, a petrecut după-amiaza  arătând parlamentarilor controalele calității MT, care se efectuează la fiecare 3 ore pentru a se asigura că combustibilul de aviație pentru Typhoon se poate folosi în siguranță. El a spus:
 

"Deputații au fost foarte dornici să învețe despre ce EAW face în ansamblu. Ei au pus, de asemenea, o mulțime de întrebări despre rutina mea de zi cu zi din secția MT, precum și despre experiențele mele de muncă alături de personalul militar din SUA și România ".

 
De asemenea, a avut loc o prezentare comună a reprezentanților militari ai Forțelor Aeriene Române și a Forțelor Americane, care sunt la aceeași Bază Aeriană, împreună cu Wing Commander Ball, pentru a explica misiunea 135 EAW de eAP NATO, împreună cu rolurile celorlalte forțe militare aflate la baza aeriană și care operează în regiunea Mării Negre.


Informaţiile şi imaginile ne-au fost furnizate de ofiţerul de zbor Sarah Parker.

Ti-a placut articolul?

Comentarii