Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărfuri contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

06 Nov, 2012 15:10 2212 Marime text
marfa_contrafacuta.jpgPoliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit echipe mixte de control împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare Constanţa şi ai Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. Ei au descoperit bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei dacă ar fi fost originale.

Luni, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare Constanţa au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în municipiul Constanţa, despre care existau informaţii că deţine articole de îmbrăcăminte contrafăcute.

În urma verificărilor au fost descoperite 46 de articole de vestimentaţie, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 5.000 lei dacă ar fi fost originale.

Administratorul societăţii comerciale nu a putut prezenta documente justificative din care să reiasă acordul titularilor de marcă înregistrată pentru punerea în circulaţie a respectivelor articole, astfel încât întreaga marfă a fost ridicată în vederea confiscării.

Tot luni, la ora 15.30, în PPF Constanţa Sud Agigea a fost efectuat un control fizic amănunţit asupra unui container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Galaţi, încărcat cu mărfuri diverse.

În urma controlului au fost descoperite 1.380 de genţi, etichetate cu însemnul unor mărci cunoscute, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 15.000 lei dacă ar fi fost originale.

Marfa a fost ridicată în vederea confiscării şi trimisă spre expertizare. Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii