Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Bihor la Chateau de Versailles Mircea Cantor adaugă magie românească în lumea Dior (VIDEO)

ro

06 Dec, 2023 18:37 1195 Marime text
 
Mircea Cantor a devenit primul artist roman care a colaborat cu celebra casa de moda Dior pentru a reinterpreta una dintre cele mai iconice genti din portofoliul brandului: Lady Dior. Artistul de origine romana a apelat la motive traditionale din zona Bihorului pentru a crea genți. 

Acesta vorbește cu mândrie despre creațiile lui prin intermediul unei postări de pe pagina de Instagram.  
 

Mă simt mândru și onoratde iconica geantă Lady Dior. Creația mea se numește Grădina paradisului (Jardin du Paradis/ Grădina Raiului) inspirată dintr-o jachetă pe care am găsit-o în regiunea din România de unde provine bunica mea și suprapunând-o pe modelul pătrat derivat din clasicele genți Dior - un model care îmi amintește de raționalitatea grădinilor Chateau de Versailles.

Frânghii din piele răsucite pentru a spori o geometrie solară care se dezlănțuie în fața ochilor tăi ca un nesfârșit entrelac. Dincolo de frumusețea inerentă care radiază, am vrut să aduc un omagiu unei gene de artizani și artizani care mențin flacăra vie printr-o reînnoire permanentă a ceea ce putem numi o tradiție universală și un savoir faire, a scris acesta pe pagina de socializare. 


Tot pe pagina sa de Instagram, acesta le transmis iubitorilor de fashion un mesaj: „Fiți pe fază pentru mai multe, în curând“. 

 



Citește și:

Artistul român, Mircea Cantor, invitat pentru a redesena celebra geantă Dior Lady
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii