Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine are loc gala Doi constănțeni, printre finaliștii Concursului LSRS pentru Excelență Academică din Străinătate

ro

07 Jan, 2013 11:21 2072 Marime text
banner_300_200.jpg

Doar o zi până la Gala Studenților Români din Străinătate. A mai rămas o singură zi până la evenimentul organizat de LSRS, Gala Studenților Români din Străinătate. Mâine vor fi anunțați și premiați cei mai buni studenţi şi absolvenţi români din străinătate pentru anul academic 2011-2012 înscriși în competiția LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.00, la Palatul Parlamentului, în sala C.A.Rosetti.

Printre cei mai buni studenți români din străinătate se numără și doi constănțeni. Este vorba despre Isabela Pal și Cosmin Manea, ambii finaliști ai Concursului LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate.

Isabela Pal este student în ultimul an la Smith College, nivel universitar, double-major: Economics și Mathematics with Statistics concentration. A fost admisă, potrivit declarațiilor sale, aproape full scholarship și a terminat primul an cu 3.92 GPA, cu numărum maxim de credite, primind distincțiile First Group Scholar și Dean’s List. Pe parcursul anului II, Isabela Pal s-a implicat în Clubul de Investiții al colegiului, care manageriază, potrivit spuselor sale, un portofoliu de 100.000 de dolari, „pentru a câștiga experiență în analiza acțiunilor pe bursă”. Constănțeanca a devenit interesată într-o carieră pe Wall Street și a reușit să obțină un intership în Investment Banking, Media & Telecom group la Deutsche Bank. „Petrecând anul III de studii la London School of Economics, m-am întors în vara lui 2012 la Deutsche Bank, de data aceasta în franciza băncii de top: Real Estate, Gaming, Lodging and Leisure group. Performanța mea de-a lungul celor două veri în industrie mi-a securizat o ofertă pentru full-time job”, a declarat Isabela Pal.

Cosmin Manea, cel de-al doilea constănțean care se numără printre finaliști, a plecat din țară la 18 ani, în 2008, cu destinația Emiratele Arabe Unite. Timp de patru ani, a studiat la Universitatea Americană în Dubai și a urmat, concomitent, Facultatea de Comunicare și Relații Publice din Cadrul SNSPA (învățământ la distanță). A absolvit Facultatea de Management (BBA) cu onoriul „cum laude”. „Am avut șansa să fiu unul dintre membrii fondatori ai unui grup în cadrul universității, care lucrează cu UNICEF pentru a răspândi informații despre HIV/SIDA în toate universitățile din Emiratele Arabe Unite. Momentan lucrez la Philips Electronics într-un program de internship de un an pe care l-am început încă din timpul facultății”, susține Cosmin Manea. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii