Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:04 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai uşor cu folosirea armelor în sistemul penitenciar!

ro

03 Feb, 2016 14:18 1065 Marime text
 
Deputaţii au adoptat astăzi proiectul de lege privind regimul deținerii și utilizării armamentului din dotare și operațiunile cu arme și muniții în sistemul administrației penitenciare. Legea a trecut cu 288 voturi "pentru", un vot împotrivă și trei abțineri. Prin actul normativ se propun norme care au ca obiect reglementarea procedurilor necesare deținerii și utilizării armamentului din dotare și operațiunile cu arme și muniții în sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor.
 
În inițiativa legislativă este prevăzut că funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare sunt dotați cu arme letale și/sau arme neletale și pot face uz de armă în exercitarea atribuțiilor de serviciu în caz de legitimă apărare sau în stare de necesitate, în condițiile legii.
 
Mai exact, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare au dreptul de a face uz de armă după ce s-a făcut somația legală împotriva celor care atacă locurile de deținere ori perimetrele sau zonele păzite, vizibil delimitate, dar și împotriva animalelor care pun în pericol viața sau integritatea corporală a funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, a persoanelor private de libertate, ori integritatea bunurilor aparținând sistemului penitenciar și a căror acțiune nu poate fi împiedicată prin alte mijloace.
 
Actul normativ a fost adoptat de Senat în luna septembrie 2015, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii