Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:29 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luju.ro “Presiuni asupra Justiţiei. DNA cere sancţionarea judecătoarei Rodica Cosma pentru că a refuzat să-l aresteze pe Radu Mazăre”

ro

28 Apr, 2014 19:53 1974 Marime text
PRESUNI ASUPRA JUSTITIEI – DNA cere sanctionarea judecatoarei Rodica Cosma de la Inalta Curte, pentru ca a refuzat sa-l aresteze pe Radu Mazare: “A nesocotit in mod grav, neindoielnic si nescuzabil normele de drept procesual penal. Concluzia instantei nu are nicio legatura cu procesul de evaluare a probelor”. In cauza exista autoritate de lucru judecat, hotararea Rodicai Cosma fiind confirmata de judecatoarele ICCJ Silvia Cerbu si Simona Encean. DNA a scurs plangerea in presa de casa
Sefa DNA Laura Codruta Kovesi a facut o plangere la CSM (foto). De fapt, este o noua actiune a DNA de intimidare a judecatorilor. Dupa dosarele penale deschise unor magistrati de la Curtea de Apel Bucuresti, Curtea de Apel Oradea si Tribunalul Bihor, anchetati pentru solitiile date, iata ca a venit randul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa faca obiectul presiunilor DNA.
Directia condusa de Laura Codruta Kovesi a reclamat-o pe judecatoarea Rodica Cosma de la ICCJ, solicitand cercetarea si eventual sanctionarea acesteia. Motivul? Rodica Cosma a refuzat sa il aresteze pe primarul din Constanta, Radu Mazare. DNA nu a oferit mai multe detalii despre acest caz, iar purtatoarea de cuvant a institutiei, Livia Saplacan, contactata de Lumeajustitiei.ro, s-a multumit doar sa confirme aceasta informatie: “Pot sa va confirm ca asa este. Poate cei de la Inspectia Judiciara vor da un comunicat”.
Totusi, chiar daca nici DNA si nici Inspectia nu au dat publicitatii sesizarea si nici macar un comunicat, plangerea a fost scursa catre publicatiile de casa al DNA si CSM. De aici am preluat-o si noi.
Practic, DNA cere sanctionarea disciplinara judecatoarei Rodica Cosma pentru “lipsa totala a motivarii hotararilor judecătoresti sau a actelor judiciare ale procurorului, in conditiile legii” si “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”. Concret, procurorii o acuza pe Rodica Cosma ca a sustinut ca lispeste o proba si ca nu se desprinde existenta unui dialog intre Mazare si omul de afaceri, din care sa reiasa ca primarul a primit mita. DNA pretinde ca modul de aplicare a dispozitiilor referitoare la masurile preventive este “profund strain” de “spriritul ce se degaja din scopul, conditiile generale de aplicare a masurilor preventive in general dar si din conditiile, cazurile de aplicare a masurii arestarii preventive reglementate prin dispozitiile art.202, art.223 CPP si denota incalcarea normelor de procedura”. Nu in ultimul rand, in opinia DNA, Cosma a ”nesocotit in mod grav, neindoielnic si nescuzabil normele de drept procesual penal”.
Sursa:

Ti-a placut articolul?

Comentarii