Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE- Problemele din Sănătate vor fi disecate în CSAT. Iohannis laudă SRI în scandalul dezinfectanților

ro

19 May, 2016 16:28 1420 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu câteva minute, că va solicita Parlamentului reexaminarea Legii privind OUG 4/2016 care reglementează acordarea titlului de doctor.
 

"Nu voi promulga această lege, ci o voi retrimite Parlamentului", a spus el.

 
Totodată, Iohannis a anunțat că a promulgat pachetul de legi privind achizițiile publice.
 

"Avem un pachet de patru legi care reglementează achizițiile publice, care a fost recent aprobat de Parlament și astăzi am promulgat aceste patru legi", a declarat el, la Palatul Cotroceni.


În ce privește scandalul Hexi Pharma, șeful statului a fost foarte evaziv.

UPDATE, ora 16.42:


Președintele a mai anunțat că pe ordinea de zi a CSAT din 27 mai a fost inclus un punct legat de domeniul sănătății.
 

"Am inclus pe ordinea de zi a CSAT, care va avea loc pe 27 mai, un punct pe ordinea de zi destinat acestui sector. Am cerut pentru această lămurire în CSAT materiale de la ministerul Sănătății", a spus Iohannis.

 
Cu toate astea, el a susținut că nu în CSAT se rezolvă problema sănătății! Iohannis a declarat că rezolvarea este la Ministerul Sănătății, care trebuie să conceapă politici și să vină cu norme îmbunătățite.
 

”Procurorii, polițiștii trebuie să îi caute pe cei care sunt vinovati de încalcarea legii. Este evident că la Sănătate nu avem de-a face doar cu o problemă punctuală pe dezinfectanți. Avem numeroase probleme care pot fi rezolvate doar dacă cei care au răspunderea vin cu soluții serioase”, a mai spus el.

 

”În timpul campaniei mele electorale m-am referit la sănătatea publică și am spus atunci că este una dintre priorități. Am spus atunci și spun și acum că pacientul trebuie să fie în centrul sistemului. Acesta nu e un slogan, e felul în care trebuie construit sistemul public de sănătate”, a declarat Iohannis.

 
Președintele a spus, răspunzând la o întrebare referitoare la informările serviciilor privind infecțiile din spitale, că SRI şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte informarea factorilor de decizie în problema dezinfectanţilor, dar anumiţi demnitari nu au citit cu atenţie aceste informări sau le-au ignorat bună-ştiinţă.
 
Tot în declarația de la Cotroceni, Iohannis a anunțat că va retrimite Parlamentului legea privind doctoratele pentru că îşi doreşte să se pună capăt fenomenului de plagiat, iar varianta votată de Parlament nu stabileşte acel cadru legal care să încurajeze


Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii