Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:30 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea Pensiilor a fost modificată. Se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari

ro

04 Jul, 2018 17:30 11971 Marime text
Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a adoptat o iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor. Potrivit unui comunicat transmis de Camera Deputaților, prin această inițiativă se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari, cei care au muncit în condiţii speciale, precum şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani.
 

„Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc) se reduce vârsta standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”, se arată în comunicatul Camerei Deputaţilor.

 
De asemenea, în același document se prevede că prin amendamentele propuse, se reduce stagiul complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel putin 20 de ani în locurile de muncă respective.
 
În plus, toate pensiile recalculate vor beneficia de recalcularea pensiilor utilizându-se stagiile de cotizare stabilite la data înscrierii/recalculării pensiei sau hotărârilor judecătoreşti.
 

Potrivit comunicatului Camerei Deputaţilor de reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani beneficiază şi persoanele înscrise la pensie după anul 2011,.

 
Iniţiativa a fost adoptată astăzi de către Camera Deputaţilor, ca for decisional și va fi trimisă spre promulgare la preşedintele României.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii