Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:20 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Laura Codruța Kovesi, şefa DNA, replici dure la adresa Antenei 3

ro

05 May, 2016 13:03 1306 Marime text
Cu referire la afirmaţiile făcute la emisiunile „În gura presei” şi „Sinteza zilei”, transmise la data de 4.05.2016 la postul de televiziune Antena 3, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următorul punct de vedere al Laurei Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA:
 

„Dosarul nr.129/P/2013, prin care mai multe persoane - directori şi acţionari ai Trustului Intact – au fost trimişi în judecată, a fost înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie la data de 24 aprilie 2013, înainte de numirea mea în funcţia de procuror şef al DNA .
 
Atât la data înregistrării dosarului la DNA, cât şi pe durata instrumentării acestuia, nu am cunoscut personal şi nu am discutat cu nicio persoană din conducerea sau cu angajaţi/foşti angajaţi ai companiei care este parte vătămată în dosar.
 
Rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul şef al DNA, ci de procurorul şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei .
 
Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparţialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA.
 
Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieţii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea căilor legale”, este punctul de vedere complet. 

UPDATE, 11 mai - ora 13.41:

Cu referire la afirmațiile mincinoase și denigratoare publicate la data de 10.05.2016 de o revistă săptămânală şi preluate ca atare de realizatorul emisiunii „În gura presei” de la postul de televiziune Antena 3, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 
„Dosarul nr.163/P/2013 la care se face referire în articol, respectiv în emisiunea menţionată, nu a fost închis, ci se află în curs de instrumentare la DNA. 
Prin urmare, acreditarea ideii că închiderea dosarului respectiv ar fi fost determinată de împrejurarea că procurorul şef al DNA ar avea o relaţie personală cu un angajat al aceleiaşi companii care face şi obiectul dosarului respectiv se bazează pe o informaţie total falsă.

De altfel, înainte de a fi transmisă, veridicitatea informaţiei nu a fost verificată nici de revista săptămânală care a lansat-o, nici de realizatorul emisiunii “Sinteza zilei” care a preluat-o ca atare. 

Având în vedere aspectele menţionate, DNA va solicita Consiliului Naţional al Audiovizualului să analizeze dacă emisiunea de la postul Antena 3 a respectat prevederile legale în vigoare, standardele etice şi deontologice aplicabile profesiei de jurnalist, aşa cum sunt stipulate în conţinutul Deciziei 220/2011 şi al Legii audiovizualului nr 504/2002 republicată, precum şi dreptul constituţional al cetăţeanului la o informare corectă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii